פעם היו קוראים לזה אלבום תמונות. אף אחד לא חשב על האפשרות של הצגת כל התמונות שצילמנו בתצורה של ספר עם כריכה רכה או קשה ודפים שבמקום טקסט וסיפור, מכילים את כל אוסף התמונות שלנו. היום, עם התפתחות התחום של אלבומים דיגיטליים ואלבומי תמונות להדפסה בהתאמה אישית, התפתחה בדיוק האופציה הזאת של ספר תמונות, שהוכחה כאופציה נוחה יותר, יעילה יותר וקומפקטית יותר לשימור הזיכרונות שלנו בתמונות. אז איך עושים את זה? איך מתכננים ומעצבים ספר תמונות ואיך מביאים אותו לדפוס? מי מציע את השירות הזה וכמה הוא עולה? בשורות הבאות מסבירים לכם המומחים של PIC איך תוכלו להפוך את כל מאות ואלפי התמונות, הדיגיטליות והמודפסות שלכם, לספר של תמונות, ועל מה חשוב להקפיד כדי לעשות את זה נכון.
ספר תמונות – סוג של אלבום תמונות
בסופו של דבר, ספר תמונות הוא סוג של אלבום תמונות, שההבדל היחיד בינו ובין האלבום הקלאסי הוא האופן בו מוצגות בו התמונות. אלבום תמונות הוא למעשה אלבום ריק עם תושבות ייעודיות לתמונות מודפסות, בתוכן אנו יכולים לשמור ולהציג את התמונות שלנו. ספר תמונות הוא אלבום שהתמונות מודפסות ישירות על דפיו ומוטמעות בו באופן סופי. ספר הוא גם פורמט מאוד ספציפי של אלבום, הוא מבוסס על כריכה קשה או רכה ועל אוסף של דפים דקים מאוד המודפסים על שני צדדיהם. המשמעות היא שבתוך ספר תמונות נוכל להטמיע כמות גבוהה עשרות מונים של תמונות ביחס למספר התמונות שנוכל לשמור באלבום רגיל.
אבל ההבנה הזאת, שספר של תמונות הוא בעצם סוג של אלבום תמונות, חשובה בעיקר בתהליך התכנון והעיצוב של האלבום/ הספר, וזה כבר מביא אותנו לשאלה איך מעצבים אלבום תמונות ועל מה חשוב להקפיד בכדי להבטיח שהאלבום אכן ישקף את הזיכרונות שלנו בצורה אותנטית ושגם יהיה נעים ומהנה לעיין בו.
אז איך מתכננים ומעצבים ספר תמונות?
ובכן, תחילה חשוב להבין שמדובר בספר וככזה, צריכה להיות לו כותרת ראשית המופיע על גבי כריכת הספר. זאת יכולה להיות כותרת לאקונית המתארת את תכולת האלבום, אבל אם אתם יצירתיים ורוצים להפגין את היצירתיות הזאת שלכם, זאת ההזדמנות שלכם להגות כותרת שכבר היא תעניק לאדם שיעיין בספר, פתיחה טובה לחוויה כולה. בהמשך לכך, כדאי לחשוב על עיצוב הכריכה, שגם הוא ישקף בתמונות וגרפיקה את תכולת הספר, אבל יכלול גם אלמנטים עיצוביים אחרים ששוב, מיועדים לשדרג את חוויית העיון באלבום.
לאחר שעיצבתם את הכריכה (עיצוב הכריכה לא חייב להתבצע בהתחלה, ואפשר לדחות אותו גם לשלב האחרון), הגיעה העת לתכנן את האלבום/ הספר עצמו ופה למעשה מתחיל האתגר האמיתי שלכם. מן הסתם, בעידן הדיגיטלי, יש לכם אלפי תמונות שצילמתם ללא היכר וכעת אתם צריכים לסנן מתוכן את התמונות שאתם באמת רוצים שיופיעו באלבום. זה המקום להדגיש את הדבר הבא: העלות של כל הוספת תמונה לספר היא אפסית, אבל ההשפעה שלה על חוויית האלבום היא ממשית. אתם לא רוצים להכניס לאלבום כל תמונה שאי פעם צילמתם ואתם לא רוצים להכניס תמונה שאינה מתאימה לאלבום. תמונות טובות כוללות תמונות חיוביות, תמונות שיש בהן חיוך, צחוק או שמחה, תמונות שלא מביכות אף אחד שאנחנו לא רוצים להביך, תמונות שבאמת משקפות זיכרון מתוק וכמובן תמונות באיכות ראויה, מפוקסות ובזום המתאים. הספר שלכם לא צריך להיות ספר דקיק עם התמונות הטובות ביותר שלכם, אבל הוא גם לא צריך להיות פח האשפה שבו אתם מתעדים כל תמונה שאי פעם צילמתם.
כעת, עליכם להתחיל בתהליך הסינון של כל אלפי התמונות הללו והשלב הראשון הוא לסנן תמונות כפולות, שמהן יש לנו הרבה מאוד בעידן הצילום הדיגיטלי החינמי. בחברת PIC למשל, תוכלו להיעזר בכלים ייעודיים שיסייעו לכם לסנן את כל התמונות הכפולות באופן אוטומטי. כלים אלה יודעים לזהות את הדמות על התמונה, לזהות כפילויות ולסנן את הכפילויות הפחות איכותיות. את התהליך הזה תוכלו להשלים בצורה אוטומטית לחלוטין בלחיצת כפתור, או שתוכלו לתת לתוכנה לבצע את הסינון ולאשר/ לא לאשר כל סינון שמציעה התוכנה. בכך, סיננתם כבר 70% מהתמונות השמורות שלכם וזה המון.
ראו גם: יצירת אלבום דיגיטלי
כעת, מגיע השלב שאותו אף אחד אחר מלבדכם, לא יכול לבצע. זהו השלב שבו אתם בוחרים ממש את התמונות שיופיעו באלבום ובהיבט זה חשוב להקפיד על הכללים שפירטנו פה לעיל. ספר תמונות הוא אלבום תמונות שאמור לשקף לנו חוויות טובות וחיוביות בחיינו, להוות מעין ספר זיכרונות שנשמח תמיד לעיין בו ולכן חשוב מאוד לוודא שכל תמונה שמשולבת באלבום עומדת בקריטריונים האלה. מבחינת סידור התמונות, יש המון אפשרויות לרבות סידור תמונות לפי גוון כללי, לפי זמן כרונולוגי בו צולמה התמונה, לפי נושא (טיול, אירועים משפחתיים, סלפי וכן הלאה) ופורמטים נוספים שאולי על חלקם תוכלו לחשוב בעצמכם. ככלל, הדרך הטובה ביותר לבנות אלבום או ספר תמונות היא על פי סדר כרונולוגי של הזמן בו צולמה התמונה, כך שניתן לחוות את הזמן העובר מהתמונה הראשונה ועד האחרונה. יחד עם זאת, אפשר לחלק את האלבום לפי נושאים ובתוך כל נושא לשמור על סדר זמנים כרונולוגי. כל אפשרות היא טובה ובלבד שחשבתם עליה ואתם שלמים איתה לחלוטין.
כעת, תוכלו להוסיף אלמנטים עיצוביים כמו רקע, כיתוב, אימוג'י, דמויות מצוירות, פרצופים וכל תוספת עריכה שאתם יכולים לחשוב עליה. בהיבט זה, כדאי להיזהר שלא להפוך את ספר התמונות שלכם למצועצע ומוגזם. השחקניות המרכזיות בכל ספר תמונות הן התמונות עצמן וכך זה ראוי להישמר. היזהרו משימוש יתר באלמנטים גרפיים ותוספות גרפיות שפוגעות בשחקניות החשובות שלכם.
כמה זה עולה?
העלות של הדפסת ספר תמונות יכולה להשתנות מאוד בהתאם למספר הדפים בספר, גודל הדפים בספר, מספר התמונות המשולבות בו, סוג הכריכה וכדומה. יחד עם זאת, מדובר בעלויות של מאות שקלים בודדות לספר שכולל בתוכו סיפור חיים קלאסי של אדם טיפוסי. אם הייתם משווים זאת לכמות אלבומי התמונות ותמונות מודפסות שהיה עליכם לרכוש בפורמט הישן, זה היה יוצא לכם הרבה הרבה יותר. יתרון העלות הזה מאפשר לכם לא רק להדפיס ספר תמונות, אלא להדפיס אותו במספר עותקים שאותם תוכלו לשמור לעצמכם, לפזר בין בני המשפחה ולשמור את חלקם לדורות הבאים.
חברת PIC מציעה לכם כיום את החוויה הטובה, העשירה והמקצועיות ביותר בבניית ספר תמונות והדפסת תמונות על קנבס. בכלל זה, תוכלו להיעזר בשורה של כלים טכנולוגיים ותוכנות המסופקות על ידינו, ואשר יסייעו לכם לסנן את התמונות, לסדר אותן בלחיצת כפתור או על פי כל סגנון מדף או מותאם אישית משלכם, להוסיף כל כיתוב, גרפיקה או עיצוב וכמובן להוריד לדפוס דרך האינטרנט. למעשה, אצל PIC תוכלו לבנות ספר תמונות שלם מבלי לקום מכיסא המחשב. את הכל אתם עושים מביתכם ומקבלים את הספר המוכן במשלוח עד הבית. לחילופין, תוכלו להיעזר במקצוענים של PIC שיוכלו לסייע לכם בסידור ועיצוב האלבום. כל האפשרויות פתוחות בפניכם ב-PIC ואתם רק צריכים לבחור את האפשרות המתאימה לכם ביותר.